Novi broj časopisa Poezija

Objavljeno: 02.07.2018.

Iz tiska je izašao novi broj časopisa Poezija koji možete nabaviti i na festivalu Stih u regiji.

Cijena: 75 kn

Glavni urednik: Ervin Jahić; izvršni urednik: Ivan Herceg; redakcija: Ivan Herceg, Monika Herceg, Ervin Jahić, Tonko Maroević, Damir Šodan, Darija Žilić

SADRŽAJ:

ZONA TEMPERATA • 5/ SONJA MANOJLOVIĆ: Pomalo sve priznajem • 8/ Martina Vidaić: Sve te osobe u meni žele dotaknuti dno • 12/ ALEN BRLEK: Svijet prodire poput lososa • 16/ DARKO ŠEPAROVIĆ: Tvoj jezik je mesožderka • 18/ ŠIMA MAJIĆ: U osam sati i sve minute • 20/ BORIS RUNJIĆ: Ne mogu ni umrijet kad te nisam imo • 24/ MILKO VALENT: Konačno rješenje

IDENTITY • 29/ MIROSLAV MIĆANOVIĆ: Pisanje je za mene trenutak kad osjetiš dodir zmije...

MEĐUVRIJEME • 38/ JOSIP KOCEV: Kazaljke na mlijeku i smrti • 40/ DINKO DELIĆ: Istina blješti u riječima • 41/ SOFIJA GRANDAKOVSKA: Jezik nije otkrio sve tajne • 68/ ZARJA VRŠIČ: Negdje u tijelu • 70/ ANA SVETEL: Kroz crno ništa • 72/ JURE VUGA: Oslijepili smo za nevidljivo • 94/ BOJAN VASIĆ: Konačnost tla • 96/ MAŠA SENIČIĆ: Nemir me je tiho i predano odgojio • 100/ ŽELJKO MITIĆ: Nadzemni grob što nas svakim trenom sve jače steže • 116/ FRANCESCA CRICELLI: Ovdje ne završava sve • 118/ EMINA SELIMOVIĆ: Uvijek nedovoljno stisnuti zagrljaj

ZAPADNI KOLODVOR • 43/ BOB KAUFMAN: Crni Rimbaud beata • 52/ MARK STRAND: Na neki način, ja sam se “spotaknuo o poeziju”

ZONA TEMPERATA • 77/ LUCIJA BUTKOVIĆ: Gravitacijsko polje makinacija • 79/ DAVOR IVANKOVAC: Jureći kroz ništa, sporije starimo • 83/ LIDIJA DEDUŠ: Nadiranje prošlosti • 87/ MARIJA LAMOT: Svjetlost tamni od očnih virusa • 88/ JOSIPA GOGIĆ: Vizije smrti pripremaju me za poniznost • 89/ DOMAGOJ ROGULJ: Nebo tetura • 91/ IRENA SKOPLJAK BARIĆ: Ne voliš ni jednu vrstu mraka • 93/ TIN LEMAC: Stakleno sunce

KRITIČKI PRISTUPI • 105/ Tonko Maroević: I posuđeno i opasno vrijeme (Diana Burazer: Nebeske jabuke) • 107/ Branko Maleš: Zaljubljenik u svijet predmeta i melankolija Bivšega (Borben Vladović: Žiroskop) • 109/ Branko Maleš: Tamne slike stvarnosti (Martina Vidaić: Mehanika peluda) • 110/ Davor Šalat: Subjekt koji se konstituira u razmjerima svijeta (Tomica Bajsić: Nevidljivo more) • 113/ Iva Beljan Kovačić: Okvir za rasute slike (Anita Pajević: Perlinov šum)

Treći svijet • 121/ Izbor iz suvremene korejske poezije: REVOLUCIJA, OBLACI UMRLJANI DRUGOM KRVLJU

Povratak na prethodnu stranicu

Kalendar događanja